Названо регіони-лідери в Україні зі споживання м'яса

Названо регіони-лідери в Україні зі споживання м'яса

Київ  •  УНН

 • 11795 перегляди

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Щомісяця у звичайному українському домогосподарстві з’їдають по 5,3 кг м’яса та м’ясопродуктів. Про це свідчать дані Держстатистики, передає УНН.

Деталі

Найбільше м’яса та м’ясопродуктів споживають жителі Донецької області — 6,1 кг на місяць.

Чимало м’яса та м’ясопродуктів споживають жителі Дніпропетровської (5,2 кг), Миколаївської та Кіровоградської областей — по 5 кг на місяць.

Дещо менше, але теж чимало м’яса та м’ясопродуктів їдять жителі Чернігівської, Харківської, Полтавської та Львівської областей — по 4, кг на місяць.

Найменше м’яса та м’ясопродуктів споживають житель Тернопільської (3,8 кг), Київської (4 кг), Закарпатської (4,3 кг) та Івано-Франківської(4,3 кг) областей.

До теми

При COVID-19 підвищується ризик збільшення в’язкості крові та закупорки судин, саме тому важливо звертати увагу на продукти харчування, а також регулярно вимірювати рівень холестерину.

Відмовитися краще від ковбас, копченостей і свинини.

Загалом червоне м’ясо вважається продуктом, який слід вживати з обережністю.

МОЗ України рекомендує обмежити вживання червоного м’яса до 500 грамів на тиждень.

Всесвітня організація охорони здоров’я, тим часом повідомляє про дані, які встановлюють зв’язок між споживанням червоного м’яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров’я рекомендують обмежити вживання в їжу м’ясної продукції і червоного м’яса, оскільки з ними пов’язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

Червоне м’ясо — всі види м’яса (м’язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.