На Тернопільщині через пожежу значно погіршилась якість повітря: в МОЗ пояснили місцевим, як уникнути отруєння хлором

На Тернопільщині через пожежу значно погіршилась якість повітря: в МОЗ пояснили місцевим, як уникнути отруєння хлором

Київ  •  УНН

20 серпня 2024, 11:19  •  14968 перегляди

Read in English

Після нічної атаки РФ на промисловий об'єкт у Тернопільській області виявлено перевищення норм вмісту хлору в повітрі у 4-10 разів. Місцевим жителям рекомендують обмежити перебування на вулиці.

Внаслідок нічної атаки рф на Тернопільщину, у регіоні зафіксували перевищення вмісту хлору в повітрі через пожежу на промисловому об'єкті. Про це пише УНН з посиланням на заяву генеральної директорки ДУ "Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" Оксани Чайчук.

Деталі

Вона пояснила, що вранці забруднення не було зафіксовано, адже хлор на той момент у високих шарах атмосфери. Проте наразі фахівці фіксують перевищення норм вмісту хлору в повітрі.

При нормі 0,1 міліграм на метр кубічний є перевищення від 0,4 до 1,01. Від 4 до 10 разів у атмосферному повітрі. Радимо тернополянам обмежити тривале перебування на свіжому повітрі. Обмежити доступ атмосферного повітря у закриті приміщення

 - зазначила Чайчук.

Вона також закликала мешканців регіону вікна і двері завішати вологими простирадлами, щоб хлор, який є у атмосферному повітрі, зв'язувався з водою і не потрапляв у приміщення.

Працівникам дошкільних закладів рекомендують, щоб діти перебували у приміщеннях закладів. Батькам радять за можливості забирати дітей з дитсадків і залишати вдома до особливих рекомендацій.

На Тернопільщині продовжують гасити пожежу після нічної атаки рф: рятувальники показали наслідки20 серпня 2024, 07:19 • 64955 переглядiв

Повідомляється, що терміново скликають комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Заступник начальника Тернопільської ОВА Віктор Устенко підкреслив, що впродовж дня фахівці обласного центру контролю та профілактики хвороб роблять заміри якості повітря та води на Тернопільщині.

Наразі спеціалісти виявили перевищення рівня вмісту хлору від 4 до 10 разів через пожежу паливно-мастильних матеріалів

- заявив Устенко. 

Доповнення

В ОВА розповіли, як розпізнати отруєння хлором. Зокрема, назвали його основні симптоми: 

  • почервоніння очей, 
  • печіння та сухість в горлі, 
  • охриплість голосу, 
  • зниження артеріального тиску 
  • тахікардія.

 При таких симптомах звертайтеся за допомогою до фахівців 

- наголошують у Тернопільській ОВА. 

Нагадаємо

Уночі в Тернополі сталася пожежа на підприємстві під час атаки російських військ внаслідок влучання в ємність з пально-мастильними матеріалами.

Ворог завдав удару по промисловому об'єкту на Тернопільщині - ОВА20 серпня 2024, 06:19 • 19548 переглядiв