На Рівненщині інформують людей про зв'язок між споживанням червоного м’яса та раком

На Рівненщині інформують людей про зв'язок між споживанням червоного м’яса та раком

Київ  •  УНН

 • 21301 перегляди

КИЇВ. 23 листопада. УНН. У Рівненській обласній раді розповіли, як опікуються здоров’ям людей і їх збалансовим раціоном харчування, повідомляє УНН.

Зокрема наголошується на тому, що виникненню деяких ракових захворювань можна було б запобігти, орієнтуючись і дотримуючись здорового способу життя й зменшення споживання червоного м’яса.

“Люди, які регулярно споживають великі порції червоного і процесованого м’яса частіше хворіють на серцево-судинні хвороби, рак і передчасно помирають. Надлишок процесованого м’яса в раціоні збільшує ризики появи раку товстої кишки, підшлункової залози та простати. Таке м’ясо містить нітрозаміни та поліциклічні ароматичні вуглеводи — речовини, що мають карциногенну дію. Процесоване червоне м’ясо внесено до списку карциногенів ВООЗ”, — нагадали в Рівненській ОДА.

Існують докази на основі великої кількості епідеміологічних досліджень, що регулярне вживання процесованого м’яса має велику шкоду для здоров’я, резюмують фахівці.

Додамо

При COVID-19 підвищується ризик збільшення в’язкості крові, саме тому важливо звертати увагу на продукти харчування, які навантажують печінку, а також регулярно вимірювати рівень холестерину. Відмовитися краще від ковбас, копченостей і свинини.

Загалом червоне м’ясо вважається продуктом, який слід вживати з обережністю.

МОЗ України рекомендує обмежити вживання червоного м’яса до 500 грамів на тиждень.

Всесвітня організація охорони здоров’я, тим часом повідомляє про дані, які встановлюють зв’язок між споживанням червоного м’яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров’я рекомендують обмежити вживання в їжу м’ясної продукції і червоного м’яса, оскільки з ними пов’язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

Червоне м’ясо — всі види м’яса (м’язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.