Місцеві неохоче евакуюються з Часового Яру: у місті досі лишається понад півтисячі мешканців

Місцеві неохоче евакуюються з Часового Яру: у місті досі лишається понад півтисячі мешканців

Київ  •  УНН

19 серпня 2024, 13:37  •  15801 перегляди

Read in English

Попри постійні атаки росіян, у Часовому Яру на Донеччині досі проживають 519 мирних жителів. Місцеві неохоче евакуюються, хоча влада намагається переконати їх виїхати через небезпеку.

Попри постійні обстріли та просування росіян на Донеччині у місті Часів Яр досі лишаються 519 жителів. Місцеві неохоче евакуюються з власних домівок. Про це заявив начальник міської військової адміністрації Часового Яру Сергій Чаус, пише Суспільне, передає УНН.

Деталі

Кожна евакуація це евакуація та кожен район міста має свої нюанси. Іноді людям треба виходити, іноді забираємо з дому. Все залежить від того де живуть люди. Наприклад, "Жовтневий" — "пекло". Звідти не забираємо людей. Дрони, це основна небезпека при евакуації

- розповів Чаус. 

За його словами, ситуація у місті контрольована, але російські війська щодня атакують та намагаються перейти канал та зайти далі до міста.

У жителів Покровська є два тижні на евакуацію через просування рф - голова МВА 19 серпня 2024, 08:41 • 22791 перегляд

Багатоквартирний фонд весь пошкоджений сильно. Люди, які залишаються в більшості живуть у приватних будинках і певна частина живе саме у підвалах. Евакуація триває, намагаємось пояснити людям доводити, що виїздити можна в будь-який момент, але наразі дуже мало заявок на виїзд. Ми створили ще один центр, який допоможе евакуйовуватись

- уточнив голова МВА

Чаус розповів, що протягом минулого тижня з міста евакуювали лише одну людину. Наразі у Часовому Яру залишаються 519 жителів. За словами Чауса, люди повільно евакуюються з населеного пункту, але намагаються виїздити.

Нагадаємо

Голова Донецької ОВА Вадим Філашкін заявив, що на Донеччині евакуація цивільного населення просувається повільно.