Літак лукашенка та понад десяток білоруських компаній потрапили під санкції США

Літак лукашенка та понад десяток білоруських компаній потрапили під санкції США

Київ  •  УНН

10 серпня 2024, 10:57  •  14353 перегляди

Read in English

США запровадили санкції проти білоруських компаній, осіб та літака лукашенка у межах санкційного режиму за підтримку війни росії проти України. Санкції стосуються оборонних підприємств, авіакомпаній та осіб, причетних до виробництва військових ресурсів для рф.

США наклали санкції на 14 компаній, 19 людей із білорусі, а також на літак самопроголошеного президента країни олександра лукашенка за причетність до війни росії проти України. Про це повідомив 9 серпня Мінфін США, передає УНН.

Деталі

"Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США вживає заходів проти 19 осіб, 14 організацій і одного літака відповідно до виконавчого наказу, пов’язаного з білоруссю. Ця дія спрямована на осіб, які беруть участь у підтримці війни росії проти України через виробництво військових ресурсів і переправку товарів до рф, ухилення від санкцій з боку білоруських оборонних структур та отримання доходів білоруськими олігархами з найближчого оточення олександра лукашенка", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що санкції введено на деякі білоруські оборонні компанії та їх власників, зокрема ТОВ "Лабораторія адитивних технологій", ТОВ "Рухсервомотор" тощо, а також проти авіакомпаній: авіакомпанія "Рада", РубіСтар, авіакомпанія "Белканто".

Також санкціїї введено на літак EW-001PB - Boeing 767-32K, який належить уряду білорусі та використовується лукашенком для офіційних візитів та приватних подорожей.

Нагадаємо

Канада 9 серпня ввела санкції проти десяти фізичних осіб і шести юридичних осіб Білорусі. До списку потрапив син самопроголошеного президента країни олександра лукашенка - микола.