Латвія проведе саміт коаліції дронів на підтримку України

Латвія проведе саміт коаліції дронів на підтримку України

Київ  •  УНН

7 вересня 2024, 16:21  •  16182 перегляди

Read in English

На початку 2024 року в Латвії відбудеться міжнародний саміт коаліції дронів для України. Латвія виділить 20 млн євро коаліції у 2025 році та продовжить постачати безпілотники українським військам.

На початку наступного року в Латвії відбудеться міжнародний саміт, покликаний популяризувати діяльність коаліції дронів, яку створено на підтримку України. Про це заявив міністр оборони Латвії Андріс Спрудс, передає УНН.

Деталі

Проведення міжнародного саміту коаліції дронів в Латвії стане платформою, де зустрінеться керівництво коаліції, експерти з безпілотної авіації з різних країн та виробники.

Там зокрема відбудеться обговорення поставок компонентів для безпілотників і розвитку виробництва систем безпілотників у країнах-членах НАТО.

Таким чином, ми створимо можливість для співпраці та організації спільних проєктів у майбутньому саме у сфері безпілотної авіації, щоб здійснювати цільові поставки дронів в Україну, відповідно до її поточних потреб

– наголосив міністр оборони Латвії

Також міністр оборони повідомив, що у 2025 році Латвія виділить 20 млн євро міжнародній коаліції безпілотників. За його словами, Латвія та Україна також уклали угоду про навчання українських солдатів за програмою пілотування безпілотників.

Доповнення

У Міноборони Латвії відзвітували, що з моменту заснування коаліції в лютому цього року Латвія забезпечила поставку в Україну 3 тисяч бойових безпілотників різних типів.

Також о кінця року Міноборони продовжить закуповувати для потреб України безпілотники латвійського виробництва. Обсяги закупівель розбиті на кілька етапів, щоб дати компаніям можливість не тільки поступово нарощувати обсяги виробництва, а й адаптуватися до потреб України.

Нагадаємо

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні бракує коштів для масового виробництва далекобійних ракет і дронів. Він закликав партнерів інвестувати у виробництво, щоб випереджати рф.