Китай закликає країни підтримати його "мирний план" щодо України

Китай закликає країни підтримати його "мирний план" щодо України

Київ  •  УНН

28 серпня 2024, 06:10  •  42197 перегляди

Read in English

Китай провів переговори з Індонезією, Бразилією та ПАР щодо підтримки свого "мирного плану" для України. Спецпредставник Лі Хуей назвав ці країни важливими силами у просуванні миру, які підтримують зв'язок з росією та Україною.

У вівторок, 27 серпня, Китай закликав більше країн підтримати його "мирний план щодо України" після раунду дипломатичних переговорів з Індонезією, Бразилією і Південною Африкою на підтримку свого плану. Про це пише Associated Press, передає УНН.

Деталі

Спеціальний представник уряду Китаю з питань Євразії Лі Хуей назвав ці три країни представниками Глобального Півдня і "важливими силами в просуванні миру в усьому світі", які поділяють подібні з Китаєм позиції. "Вони підтримують зв'язок як з росією, так і з Україною і залишаються прихильниками політичного врегулювання кризи шляхом діалогу і переговорів", - сказав Лі. 

На початку цього року Китай і Бразилія випустили свій спільний "мирний план", який передбачає проведення конференції за участю України і росії та недопущення розширення поля бою. Китай і росія були відсутні на мирному саміті, який проходив у Швейцарії в червні. росію не було запрошено, а Китай вирішив не брати участі.

Китай міг би зіграти фундаментальну роль у припиненні війни - Кулеба20 березня 2024, 08:42 • 33177 переглядiв