"Єдина життєздатна заміна Байдену": у демпартії США посилюється підтримка Камали Гарріс у фокусі майбутніх виборів

"Єдина життєздатна заміна Байдену": у демпартії США посилюється підтримка Камали Гарріс у фокусі майбутніх виборів

Київ  •  УНН

8 липня 2024, 08:36  •  15541 перегляди

Read in English

На тлі дедалі більшої стурбованості щодо діяльності Байдена серед демократів зростає підтримка Камали Гарріс, яка може замінити його як кандидата в президенти.

Після провалу чинного президента США в телевізійній дуелі з Трампом, серед демократів посилюються розмови про те, що віцепрезидентка Камала Гарріс здатна ефективно замінити Джо Байдена, якщо той усе-таки вийде з перегонів. Пише УНН з посиланням на The Wall Street Journal.

Деталі

У той час як президент Байден бореться з наслідками невдалих дебатів із кандидатом від Республіканської партії Дональдом Трампом, у таборі демократів - публічно й приватно - набуває дедалі більшого розвитку твердження, що віцепрезидентка Камала Гарріс може стати гідною заміною, якщо Байден наважиться зійти з дистанції.

Нещодавні опитування також показують, що незалежні виборці підтримують Гарріс.

Довідка

Камала Гарріс, перша афроамериканка і азіатка, яка обіймала посаду віцепрезидента США; колишній сенатор США і генеральний прокурор Каліфорнії; вона може стати першою жінкою на посаді президента США, якщо буде висунута партією демократів і переможе на виборах 5 листопада.

Перебування Гарріс у Білому домі характеризується повільним формуванням портфеля політичних рішень, плинністю кадрів; у пресі згадують рішення щодо міграції з Центральної Америки, які, як вважається, не принесли особливих успіхів.

На знак того, що імміграція стає дедалі більшим політичним головним болем для демократів, Гарріс почала очолювати більш жорстку риторику адміністрації, покликану відбити у мігрантів бажання нелегально перетинати південний кордон США.

Вона також представила політику, спрямовану на усунення корінних причин міграції, проте їй ледве вдалося дистанціюватися від політики, пов'язаної з напливом мігрантів на кордоні, що не входило в її повноваження. - пише Wall Street Journal.

Бізнесмени та спонсори демократів закликали Байдена вийти з президентської гонки - WP5 липня 2024, 17:11 • 21055 переглядiв

Гарріс зіграла ключову роль у створенні коаліції навколо питання захисту виборчих прав. Вважається, що це було пріоритетом для демократів і адміністрації Байдена, коли він вступив на посаду. Але зусилля з ухвалення законодавства були заведені в глухий кут на ранньому етапі, коли кілька поміркованих демократів (Джо Манчін із Західної Вірджинії, Кірстен Сінема з Аризони) відмовилися підтримати ослаблення правил, що дало б змогу ухвалити законопроєкти про реформу виборів простою більшістю голосів.

Image

"Ми не збираємося здаватися. Йдеться буквально про майбутнє нашої країни з точки зору її демократії", - сказав тоді Гарріс.

Вона була дуже помітним і активним захисником цієї адміністрації (...) лояльний демократ. Я думаю, питання в тому, чи буде Демократична партія лояльна до жінок і чорношкірих, які були лояльні до них, символом яких є вона

- сказав лідер руху за громадянські права демократ Ел Шарптон.

Чи зможе Камала Гарріс перемогти Трампа на президентських виборах у листопаді?

Останні опитування показують, що Гарріс може перевершити Байдена в другому турі виборів проти Трампа, хоча їй доведеться зіткнутися з жорсткою конкуренцією.

Опитування CNN, опубліковане 2 липня, показало, що виборці віддають перевагу Трампу перед Байденом на 6% пунктів. Але є також вимірювання, згідно з якими Гарріс також випереджає Трампа - 47% проти 45%.

За останні два роки її робота на посаді віце-президента помітно покращилася

- каже Джамал Сіммонс, колишній директор зі зв'язків із громадськістю Гарріс. 

Віцепрезидентка провела безліч заходів, присвячених захисту репродуктивних прав, часто використовуючи свою платформу для нападок на зусилля республіканців щодо обмеження доступу до абортів через суди і законодавчі органи штатів. 

Image

Байден також акцентував увагу на цьому питанні на передвиборчих заходах по всій країні, проте був дещо неохочішим щодо цієї теми.

У США побоюються введення нових санкцій проти рф через вибори і кампанію Байдена8 липня 2024, 07:02 • 197729 переглядiв

Гарріс, зі свого боку, часто говорила про страждання жінок глибоко особистим та інтуїтивним тоном, згадуючи свої зустрічі з тими, кому не дозволили звернутися у відділення невідкладної допомоги і в кого стався викидень.

Це криза охорони здоров'я, і ми всі знаємо, кого звинувачувати: Дональда Трампа

- заявив Гарріс минулого місяця, відзначаючи другу річницю рішення Верховного суду про скасування справи Роу проти Вейда, на передвиборчому заході в Коледж-Парку, штат Меріленд.

За даними офісу Гарріс, із січня віцепрезидентка здійснила понад 60 поїздок у 20 штатів. Наступного тижня Гарріс збирається вирушити до Нового Орлеана, Лас-Вегаса, Далласа та Індіанаполіса в рамках прямої роботи з ключовими групами населення, до числа яких входять чорношкірі американці, жінки та молодь, повідомили в її офісі.

Байден після невдалих дебатів відстає від Трампа в опитуванні Bloomberg лише на 2%7 липня 2024, 04:51 • 103526 переглядiв