Червоне м'ясо збільшує ризик раку грудей - учені

Червоне м'ясо збільшує ризик раку грудей - учені

Київ  •  УНН

 • 13028 перегляди

КИЇВ. 5 серпня. УНН. Споживання червоного м'яса може спровокувати розвиток раку грудей. До такого висновку прийшли експерти США, проаналізувавши результати шести наукових досліджень американських вчених, передає УНН з посиланням на onlinelibrary.wiley.com.

Було встановлено, що вживання 100 г або більшого обсягу червоного м'яса у день збільшує ризик раку грудей на 11%, ризик раку прямої кишки на 17% і ризик раку простати на 19%.

Якщо йдеться про фактичне споживання 50 г червоного м'яса в день, ризик розвитку раку простати збільшується на 4%, ризик раку грудей - на 9%, ризик раку прямої кишки - на 8%.

Також повідомляється, що щоденне споживання 50 г червоного м'яса збільшує ризик розвитку раку підшлункової залози на 19%, і ризик розвитку серцево-судинних хвороб на 32%.

"Споживання червоного м'яса підвищує ризик розвитку основних хронічних захворювань і передчасної смертності", - підсумували експерти.