білорусь допомагає рф модернізувати іранські дрони для війни в Україні - Спротив

білорусь допомагає рф модернізувати іранські дрони для війни в Україні - Спротив

Київ  •  УНН

17 серпня 2024, 08:15  •  27381 перегляди

Read in English

росія використовує білоруський ВПК для війни проти України. На заводі в Гомелі налагоджено фарбування іранських дронів Shahed 136 у чорний колір для нічних атак.

росія активно використовує можливості білоруського військово-промислового комплексу для війни проти України, а режим лукашенка сприяє "модернізації" іранських безпілотників для російських військ, передає УНН з посиланням на Центр Національного Спротиву. 

росія використовує можливості білоруського ВПК для ведення війни проти України, при цьому режим олександра лукашенка допомагає росіянам "модернізувати" іранські безпілотники.

За повідомленнями місцевих, на одному з гомельських заводів у білорусі росіяни налагодили процес фарбування іранських дронів Shahed 136 у чорний колір для маскування під час нічних запусків.

Фарбування відбувається саме в білорусі, щоб не перевантажувати виробництво в Єлабузі, де росіяни збирають "шахеди" за іранською технологією. Таким чином режим лукашенка продовжує підтримувати загарбницьку війну кремля і підштовхує свою країну до участі у війні.

Нагадаємо

Режим лукашенка нарощує зв’язки промисловості білорусі з захопленими підприємствами на тимчасово окупованих територіях України.