Виробництво м'яса в Україні за рік зросло на 1%, а молока – скоротилось на 2%

Виробництво м'яса в Україні за рік зросло на 1%, а молока – скоротилось на 2%

Київ  •  УНН

 • 9707 перегляди

КИЇВ. 16 січня. УНН. Протягом минулого року, відносно 2017 року, в Україні зросло виробництво м'яса на 1%, а молока – скоротилось на 2%. Про це свідчать дані Державної служби статистики, передає УНН.

Згідно з даними Держстату, обсяг виробництва м’яса в Україні в січні-грудні 2018 року становив 3,3 млн тонн (у живій вазі), що на 1% більше, ніж у 2017 році.

Крім того, за інформацією Служби, виробництво молока в країні протягом року скоротилось на 1,8%, до 10 млн тонн, а виробництво яєць, навпаки, — зросло на 4,1%, досягнувши рівня 16,1 млрд штук.

При цьому в Держстаті уточнили, що в наведених даних не враховано виробництво на тимчасово окупованій території Донецької і Луганської областей, а також Криму.

Нагадаємо, у 2018 році Український молочний індекс (УМІ) продемонстрував падіння.

Як повідомили в Асоціації виробників молока, майже третина молочної продукції в Україні є фальсифікатом.