Виробники свинини знову збільшили ціни

Виробники свинини знову збільшили ціни

Київ  •  УНН

 • 15196 перегляди

КИЇВ. 18 листопада. УНН. З початку року українські виробники свинини збільшили ціни на 9%. Про це свідчать дані Держстатистики, передає УНН.

Деталі

Так, у січні вартість 1 кілограму свинини (свіжого чи охолодженого) була в середньому 62,8 грн, тоді як у вересні — 68,5 грн (+9%).

Також наростили ціни на продукт виробники яловичини — на 14%.

Окрім того, збільшили вартість продукту виробники ковбас напівкопчених (+9,3%), молока (+6,4%), масла вершкового (+5,8%).

Додамо

МОЗ України рекомендує обмежити вживання червоного м’яса до 500 грамів на тиждень.

Всесвітня організація охорони здоров’я, тим часом, повідомляє про дані, що встановлюють зв’язок між споживанням червоного м’яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров’я рекомендують обмежити вживання в їжу м’ясної продукції і червоного м’яса, оскільки з ними пов’язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

Червоне м’ясо — всі види м’яса (м’язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.