ВАКС призначив на 28 серпня розгляд справи ексголови Верховного Суду Князєва

ВАКС призначив на 28 серпня розгляд справи ексголови Верховного Суду Князєва

Київ  •  УНН

20 серпня 2024, 11:19  •  9724 перегляди

Read in English

ВАКС призначив на 28 серпня розгляд справи ексголови Верховного Суду Князєва, обвинуваченого в отриманні хабаря.

Вищий антикорупційний суд призначив на 28 серпня розгляд справи ексголови Верховного Суду Всеволода Князєва, обвинуваченого в отриманні хабаря, повідомили у САП у вівторок, пише УНН.

20 серпня 2024 року за результатами підготовчого розгляду колегія суддів ВАКС призначила до розгляду по суті справу стосовно колишнього голови Верховного Суду, обвинуваченого в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі. Засідання з розгляду по суті призначено на 08:10 28.08.2024

- повідомили у САП.

Доповнення

Ексголова Верховного Суду Всеволод Князєв фігурант справи про хабар. За даними НАБУ, кошти надавались власником групи "Фінанси і кредит" за ухвалення рішення на його користь. Аби не допустити втрату акцій, на початку березня 2023 року бізнесмен, як вказали в НАБУ, вступив у змову з адвокатом, який мав зв’язки з тодішнім головою Верховного Суду. Протягом березня-квітня 2023 року він передав адвокату 2,7 млн дол. (1,8 млн дол. – голові та суддям Верховного Суду, решта – як "оплата" посередницьких послуг), повідомили у НАБУ.

15 травня 2023 року під час отримання другого траншу у сумі 450 тис. дол. тодішнього голову Верховного Суду й адвоката було викрито "на гарячому". Наступного дня їм повідомили про підозру. Наразі справу передали до суду.