В ОП провели брифінг для партнерів щодо підготовки енергетичного сектору України до зими

В ОП провели брифінг для партнерів щодо підготовки енергетичного сектору України до зими

Київ  •  УНН

17 серпня 2024, 11:50  •  27138 перегляди

Read in English

Заступник керівника ОП провів брифінг щодо забезпечення потреб енергетики та підготовки до осінньо-зимового періоду. Обговорювалися відновлення генерації, розподілена генерація та забезпечення критичної інфраструктури.

Заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба разом із представниками центральних органів виконавчої влади провів брифінг для партнерів України, де обговорювали забезпечення потреб енергетичного сектору та підготовку до осінньо-зимового періоду, пише УНН.

У режимі відеоконференції участь взяли представники іноземних дипломатичних місій, міжнародних організацій, обласних військових адміністрацій та органів місцевого самоврядування. Міністр енергетики Герман Галущенко зазначив, що за умови належного фінансування та проведення необхідних ремонтних робіт до кінця року можна відновити майже 3 ГВт генерації електроенергії.

Він також повідомив, що завдяки підтримці партнерів в Україні вже працюють газоспалювальні установки, які забезпечують розподілену генерацію та підтримують енергосистему країни. Міністр детально розповів учасникам зустрічі про пріоритетні потреби для відновлення, ремонту та запуску генерації на об'єктах, пошкоджених російськими ракетними ударами, а також для реалізації проєктів розподіленої генерації та забезпечення об'єктів критичної інфраструктури резервними джерелами живлення.

Василь Шкураков, т.в.о. міністра розвитку громад, територій та інфраструктури, поінформував про потреби регіонів і окремих міст України в блочно-модульних і модульних котельнях, зазначивши, що партнерська допомога вже задовольняє значну частину цих запитів, зокрема в Харкові та Харківській області. Також обговорювалися потреби в когенераційних установках і генераторах, які допоможуть забезпечити стабільну роботу енергосистеми.

Нагадаємо

Внаслідок ворожих атак без електрики залишилися споживачі у Донецькій, Запорізькій та Сумській областях. Через пошкодження газопроводів понад тисяча абонентів у чотирьох областях залишилися без газу.