В офісі Президента відреагували на допуск лаврова до засідання ОБСЄ

В офісі Президента відреагували на допуск лаврова до засідання ОБСЄ

Київ  •  УНН

30 листопада 2023, 12:24  •  22528 перегляди

Read in English

Радник президента України Михайло Подоляк розкритикував присутність міністра закордонних справ росії Лаврова на засіданні ОБСЄ, розглядаючи це як сигнал про те, що військові злочини прийнятні.

Дозвіл на  участь міністра закордонних справ рф сєргія лаврова до засідання  ОБСЄ – це заява світові,  що масові вбивці мають право скоювати воєнні злочини. Про це заявив радник Офісу Президента України Михайло Подоляк, повідомляє УНН.

Представник росії Лавров у Скоп'є на засіданні ОБСЄ - пряма заява світові про те, що війна - гарний інструмент зовнішньої політики, що масові вбивці мають право скоювати воєнні злочини, що війна в Україні має продовжуватись та наростати, що ті, хто використовує насильство та геноцидні військові практики як єдині аргументи власної зовнішньої політики, обов'язково повинні брати участь у дискусіях щодо принципів взаємної безпеки

- написав Подоляк у соцмережі X.

Він зазначив, що росія продовжує підривати репутацію міжнародних інституцій, руйнувати глобальні норми і знущатися над міжнародним правом.

"Єдина правильна стратегія щодо росії сьогодні - це її абсолютна політична ізоляція, обов'язкове призупинення членства в міжнародних організаціях та остаточна відмова від надання міжнародних майданчиків для російської військової пропаганди", - вказав Подоляк.

Доповнення

Тим часом міністр закордонних справ рф сєргій лавров вже прибув у столицю Північної Македонії на міністерську зустріч ОБСЄ через Грецію, а не Болгарію – нібито через рішення Софії, що дозвіл на проліт не стосується речниці МЗС рф марії захарової.

Нагадаємо

Як писав УНН, кілька країн, включаючи Україну та три країни Балтії, не візьмуть участі у зустрічі ОБСЄ через дозвіл на участь міністра закордонних справ росії сергія лаврова. Інші країни також не згодні, але вирішили не заявляти про свою позицію публічно.