У серпні Пенсійний фонд перерахував житлові субсидії для частини українців

У серпні Пенсійний фонд перерахував житлові субсидії для частини українців

Київ  •  УНН

28 серпня 2024, 13:26  •  9374 перегляди

Read in English

У серпні ПФУ автоматично перерахував житлові субсидії домогосподарствам, чий дохід змінився більш ніж на 50%. Перерахунок проведено в межах встановленого строку призначення субсидії.

У серпні домогосподарствам, у яких середньомісячний сукупний дохід зменшився або збільшився на понад 50 відсотків, органи Пенсійного фонду України провели перерахунок розміру житлової субсидії. Про це  заявили у ПФУ, передає УНН.

Деталі 

У відомстві пояснюють що це стандартна процедура. Так, щороку у березні та серпні – домогосподарствам, у яких середньомісячний сукупний дохід зменшився або збільшився на понад 50 відсотків, органи Пенсійного фонду України здійснюють перерахунок розміру житлової субсидії в межах установленого строку її призначення.

Домогосподарствам, у яких змінились доходи, у серпні проведено автоматичний перерахунок житлових субсидій

- йдеться в заяві Пенсійного фонду.

Такий перерахунок відбувається автоматично, без звернення громадян. 

Зазначається, що при перерахунку виплат зазначеній категорії субсидіантів з серпня середньомісячний сукупний дохід враховано за I і II квартали поточного року, який співставлено з доходами за III і IV квартал минулого року (саме за цей період було враховано дохід під час призначення субсидії з травня 2024 року).

Якщо в результаті співставлення встановлено, що доходи змінились на понад 50 відсотків, розмір житлової субсидії переглянуто.

В Україні представили державну стратегію щодо житла ВПО до 2027 року28 серпня 2024, 12:58 • 16594 перегляди

Нагадаємо

В Україні, у зв'язку з підвищенням тарифів на електроенергію розмір субсидії для одержувачів буде автоматично перераховано Пенсійним фондом України