Слідом за Фінляндією: Естонія може закрити пункти пропуску на кордоні з рф

Слідом за Фінляндією: Естонія може закрити пункти пропуску на кордоні з рф

Київ  •  УНН

16 листопада 2023, 16:26  •  26899 перегляди

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Після того, як Фінляндія закрили прикордонні пункти з рф, уряд Естонії розглядає можливість аналогічного рішення через наплив російських мігрантів. Про це в коментарі виданню Postimees заявив керівник естонської прикордонної служби Вейко Коммусаар, передає УНН.

Цитата

“Ми уважно стежимо за ситуацією і, якщо буде потрібно, готові запобігти будь-якій нелегальній міграції. Залежно від ситуації на кордоні це може означати часткове або повне закриття пунктів пропуску”, — зазначив посадовець.

Деталі

Вейко Коммусаар пояснив, що Естонія знала про рішення Фінляндії закрити чотири пункти пропуску на кордоні з рф. За його словами, у Таллінні розуміли, що люди, які збирались на цих пунктах пропуску, можуть опинитись на кордонах Естонії.

Нагадаємо

Уряд Фінляндії вирішив закрити деякі пункти пропуску на кордоні з росією в ніч проти суботи, 18 листопада. Уряд Фінляндії ухвалив таке рішення через те, що до країни через рф масово почали приїжджати та просити притулку громадяни Іраку, Ємену та інших країн.