росія блокує Signal для посилення контролю над комунікаціями своїх громадян - британська розвідка

росія блокує Signal для посилення контролю над комунікаціями своїх громадян - британська розвідка

Київ  •  УНН

19 серпня 2024, 10:39  •  11439 перегляди

Read in English

9 серпня Роскомнадзор заблокував месенджер Signal в рф. За даними британської розвідки, це спроба обмежити комунікації та посилити державний контроль над доступом до інформації.

Російська влада продовжує спроби обмежити можливості комунікації в месенджерах для посилення державного контролю над доступом до ЗМІ та інформації в рф. Про це ідеться у новому звіті міністерства оборони Великої Британії на основі розвідданих, пише УНН.

Деталі

Як йдеться у звіті Міноборони Британії, 9 серпня російські ЗМІ повідомили, що Роскомнадзор заблокував додаток для обміну зашифрованими повідомленнями Signal на території країни. Офіційне пояснення - "запобігання використанню месенджера в екстремістських або терористичних цілях".

Деякі коментатори припустили, що заборона спрямована на запобігання поширенню інформації про українське вторгнення в курську область, але це малоймовірно,  вказали у МО Британії. 

Signal використовується багатьма незалежними російськими журналістами та активістами опозиції для того, щоб обійти широко поширену систему електронного моніторингу російського уряду, насамперед Систему оперативно-розшукових заходів фсб. 

У цьому контексті обмеження доступу до Signal, ймовірно, має на меті розширити можливості російської влади з моніторингу та обмеження комунікацій приватних громадян, вороже налаштованих щодо режиму

- вважають у британській розвідці. 

Зазначається, що блокування Signal відбувається в той час, коли російський уряд забороняє незалежні медіа-організації, порушує роботу YouTube і сервісу обміну повідомленнями WhatsApp. Ці заходи, як вказали у Міноборони Британії,  спрямовані на посилення державного контролю над доступом до ЗМІ та інформації в росії.

У росії з вересня можуть заблокувати YouTube, і вже зараз почалися обмеження в його роботи12 липня 2024, 11:49 • 15266 переглядiв