Прийшла справжня зима: найкращі гарячі коктейлі для зігрівання у мороз і хуртовину
Київ • УНН
КИЇВ. 14 січня. УНН. Погода починає стрімко нагадувати про те, що в Україні календарний розпал зими. З морозами та сніговими хуртовинами одразу хочеться випити чогось, що зможе зігріти, підняти настрій і подарувати славнозвісне відчуття "хюґе". Експерти горілчаного бренду Prime поділились з УНН пікантними напоями, які зігріють навіть у найлютіші морози.
Шведський міцний "Гльог"
Цей скандинавський варіант глінтвейну неодмінно варто спробувати у Швеції, Данії або Норвегії. Він нагадує німецьку версію, але на смак набагато солодший - за рахунок додавання родзинок. Ще у рецепті обов'язково присутні яблука, лимон, гвоздика, кориця і мигдаль. Найміцніша варіація — шведська, до якої додається горілка і кардамон. Одержаний результат зігріває надовго.
Інгредієнти:
▪️ вино – дві склянки;
▪️ горілка Prime – ¼ склянки;
▪️ кориця;
▪️ мускатний горіх;
▪️ трохи ванілі (натуральної, ні в якому разі не замінювати ваніліном);
▪️ гвоздика;
▪️ дрібно нарізана сушена мандаринова скоринка;
▪️ цукор;
▪️ родзинки;
▪️ мигдалеві горішки;
▪️ свіжонатертий імбир – для любителів.
Приготування: прянощі висипають у вино, нагрівають, але не кип'ятять. Родзинки та горіхи додаються в останній момент, як і горілку.
Скандинави розливають "Гльог" у нагріті кружки з "мильного каменю" — вони довго тримають тепло. А перш ніж спробувати гарячий напій, треба обов'язково вдихнути його аромат.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коктейль "Кривава Мері" потрапив до переліку найбільш корисних видів алкоголю.
Гаряча "Кривава Мері"
Така варіація коктейлю "Кривава Мері", окрім зігрівального алкогольного напою, може слугувати повноцінною овочевою гарячою закускою. Ідеально підійде для тих, хто не любить солодких алкогольних напоїв.
Інгредієнти:
▪️ горілка Prime – 30 мл на одну порцію;
▪️ томатний сік - 4 склянки;
▪️ розрізаний навпіл лимон (одна половина зберігається цілою, а друга — нарізаною скибочками);
▪️ вустерський соус – 2 ст.л.;
▪️ чорний перець горошком - 1/2 ч.л.;
▪️ сіль і свіжомелений чорний перець - на свій смак.
Необов’язкові гарніри: оливки, корнішон або інші соління, нанизані на зубочистку.
Приготування: змішати у каструлі томатний сік і сік з половини лимона. Додати у каструлю скибочки лимона, вустерський соус, горошок чорного перцю, сіль і перець на свій смак. Перемішати та довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму і кип’ятити 10 хвилин. Зняти каструлю з вогню і дати охолонути 15-20 хвилин. Після цього додати горілку Prime та перемішати. Смачного!