Португалія попросила допомоги ЄС у гасінні пожежі на Мадейрі: вогонь загрожує знищити лавровий ліс зі списку ЮНЕСКО

Португалія попросила допомоги ЄС у гасінні пожежі на Мадейрі: вогонь загрожує знищити лавровий ліс зі списку ЮНЕСКО

Київ  •  УНН

22 серпня 2024, 13:39  •  9693 перегляди

Read in English

Португалія звернулася до ЄС за допомогою в гасінні масштабної лісової пожежі на острові Мадейра. Вогонь загрожує знищити лавровий ліс, включений до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Португалія попросила партнерів по ЄС допомогти в гасінні великої лісової пожежі на острові Мадейра, що загрожує знищити лавровий ліс, включений до списку Світової спадщини ЮНЕСКО, пише УНН з посиланням на DW.

Деталі

"Найближчим часом ми активуємо механізм цивільного захисту ЄС", - цитує в середу, 21 серпня, свої джерела в уряді португальське агентство новин Lusa.

За даними Lusa за 22 серпня, два протипожежні літаки Canadair, запитувані португальським урядом у Європейського Союзу в межах механізму цивільного захисту ЄС, уже знаходяться в Порту-Санту і повинні почати працювати сьогодні.

Доповнення

Пожежа на острові Мадейра почалася ще 14 серпня в муніципалітеті Рібейра-Брава, після чого через сильний вітер поширилася на сусідні муніципалітети Камара-ді-Лобуш і Понта-ду-Сол на захід від столиці автономного регіону та морського порту Фуншал. За даними із супутників системи "Copernicus", станом на 20 серпня внаслідок пожежі вигоріло 4392 гектари території острова.

Близько 200 людей було евакуйовано із зони поширення вогню через небезпеку отруєння димом, повідомила місцева влада. Даних про постраждалих та загиблих не було.

В інтерв'ю португальській радіостанції RTP президент регіональної служби цивільного захисту Антоніо Нуньєс заявив, що збитки від пожежі поки не великі, проте вогонь стрімко наближається до лісової зони, що охороняється.

Греція виплатить мільйони євро компенсації постраждалим від лісової пожежі поблизу Афін22 серпня 2024, 01:49 • 20646 переглядiв