Підлітків з окупованої Луганщини тренують в росії, у тому числі керувати дронами - ОВА

Підлітків з окупованої Луганщини тренують в росії, у тому числі керувати дронами - ОВА

Київ  •  УНН

14 червня 2024, 09:32  •  34566 перегляди

Read in English

За минулу добу російські війська шість разів штурмували райони Невського та Греківки на окупованих територіях Луганської області, так зване "міністерство спорту лнр" культивує серед молоді змагання з безпілотників, а в Старобільську є лише один травматолог, який не місцевий.

У Луганській області російські війська минулої доби шість разів штурмували в районі Невського і Греківки, на окупованих територіях змагання дронів культивуються так званим "минспорта лнр" серед молоді, підлітків навіть тренують у тому числі керувати дронами в росії, а в Старобільську приймає лише один травматолог – він не місцевий, повідомили у п'ятницю у Луганській ОВА у Facebook, пише УНН.

Деталі

"Наші захисники стримали ворога поблизу Стельмахівки, Невського та Греківки. Поблизу двох останніх населених пунктів відбито шість атак противника. Нагадаю, що в Невському ще проживають цивільні, які, попри постійні вмовляння, виїжджають неохоче, – акцентував очільник Луганської ОВА Артем Лисогор. – Куземівку і Невське окупанти обстріляли з "Градів", ствольної артилерії, мінометів. Стельмахівку – з артилерії і мінометів. Мінометами загарбники вдарили по Макіївці, де теж залишаються люди".

На окупованих територіях, за даними ОВА, "змагання дронів культивуються так званим "минспорта лнр" серед молоді". "Там наголошують, що цей "вид спорту" є важливим елементом підготовки допризовної молоді", - сказано у повідомленні.

"Крім того, підлітки віком від 14 до 17 років з окупованої Луганщини вже проходять навчання у літніх змінах "время героев", організованих на території росії. Їх ознайомлюють із основами національної безпеки рф, вчать керувати БПЛА, проводять вогневу та тактичну підготовки, заняття з організації зв’язку", - вказали в ОВА.

А жителі Старобільська, як повідомляється, уже не дуже вірять обіцянкам загарбників щодо очікуваного розвитку медичної сфери міста, зокрема, стосовно відкриття у майбутньому судинного центру. "Бо після окупації населеного пункту медичних працівників там не вистачає катастрофічно. До прикладу, прийом веде лише один травматолог. Він не місцевий – з Рубіжного", - зазначили в ОВА.

На окупованій Луганщині росіяни поновили облави на чоловіків12 червня 2024, 06:34 • 40094 перегляди