Одеська ОВА доручила перевірити психіатричну лікарню

Одеська ОВА доручила перевірити психіатричну лікарню

Київ  •  УНН

22 серпня 2024, 11:05  •  9084 перегляди

Read in English

Олександр Харлов дав вказівку перевірити умови в обласному психіатричному закладі після скарг на погане харчування. Департамент ОВА має розробити план покращення умов та збільшення вартості харчування пацієнтів.

Заступник голови Одеської облдержадміністрації Олександр Харлов дав доручення профільному департаменту провести перевірку і невідкладно розв'язати проблему із харчуванням у одному з обласних спеціалізованих закладів психіатричної медичної допомоги, передає УНН.

Щодо ситуації в одному з обласних спеціалізованих закладів психіатричної медичної допомоги. Виїхав на місце та поспілкувався з пацієнтами і медичним персоналом. Ситуація з харчуванням не відповідає встановленим вимогам і стандартам та потребує покращення. Дав доручення профільному Департаменту провести перевірку медзакладу, налагодити комунікацію між пацієнтами та адміністрацією лікарні, розробити план негайного покращення умов перебування пацієнтів у палатах, і, найголовніше, - упродовж доби проаналізувати та підготувати фінансовий розрахунок можливості збільшення вартості щодобового харчування пацієнтів та невідкладно розв'язати цю проблему

- пише він у Facebook.

Халов зауважив, що про вжиті заходи, їх результати та усунення недоліків департамент ОВА поінформує до 1 вересня цього року.

Всі питання тримаємо на особистому контролі. На постійному звʼязку з пацієнтами та персоналом

- додав він.

Контекст

Бойовий медик оголосив голодування через погане харчування й умови перебування в психлікарні на Одещині

У своїх соціальних мережах едик 35-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського, відомий під позивним "Трава", Петро Конопля зазначив, що пацієнтів годують їжею, яка більше нагадує клей, а стіни в палатах покриті пліснявою.

До свого повідомлення він додав відео, на якому показав, як виглядає їжа і умови його перебування в лікарні.