Лише за два місяці літа Порошенко збагатів на ще понад 38 мільйонів – портал НАЗК

Лише за два місяці літа Порошенко збагатів на ще понад 38 мільйонів – портал НАЗК

Київ  •  УНН

14 серпня 2024, 08:48  •  20982 перегляди

Read in English

Відповідно до поданих у червні та липні декларацій, лідер фракції "Європейська солідарність" Петро Порошенко став багатшим на понад 38 мільйонів 200 тисяч гривень.

Лідер найбагатшої парламентської фракції Петро Порошенко лише за два місяці літа збагатів ще на понад 38 мільйонів гривень. Відповідна інформація опублікована в Єдиному державному реєстрі декларацій на порталі Національного агентства з питань запобігання корупції.

Відповідно до поданих у червні та липні декларацій, Петро Порошенко став багатшим на понад 38 мільйонів 200 тисяч гривень. 

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Порошенко інвестував 156 мільйонів гривень, зібраних українцями для його фонду на підтримку ЗСУ, в облігації через свій банк, заробивши на цьому 50 мільйонів гривень неоподаткованого прибутку.

Також, згідно аналітичного звіту YouControl, депутати від партії "Європейська солідарність", яких у парламенті всього 27 з 401, під час війни збагатилися на суму більшу, ніж усі інші депутати разом узяті. 

Окрім того, у 2022 році лідер фракції "Європейська солідарність" збагатився у 20 разів більше, ніж до війни, задекларувавши майже 1,5 млрд грн заробітків. Таким чином, Порошенко увійшов в трійку найзаможніших олігархів країни.  У 2023 році порівняно з 2022 роком статки Порошенка виросли на 224 мільйони доларів та складають майже 1 мільярд доларів.

Як повідомлялось, донати, які були зібрані з українців на ЗСУ, фонд Порошенка та близька до нього ГО "Справа громад" витратили на застави підозрюваним у кримінальних справах та для заробітку на купівлі-продажу державних облігацій.

Також, за повідомленнями ЗМІ з посиланням на НАЗК, "Європейська солідарність" Петра Порошенка вивела з бюджету України на власний рахунок 35 мільйонів гривень. Кошти початково призначалися для фінансування політичних партій, але були привласнені політсилою Порошенка завдяки схемі з купівлею державних облігацій.