"Хезболла" випустила 55 ракет по Ізраїлю у відповідь на нічний авіаудар

"Хезболла" випустила 55 ракет по Ізраїлю у відповідь на нічний авіаудар

Київ  •  УНН

17 серпня 2024, 13:15  •  12175 перегляди

Read in English

"Хезболла" атакувала північ Ізраїлю 55 ракетами у відповідь на нічний авіаудар, що вбив 10 людей. Ізраїльська армія заявила, що ціллю був склад зброї терористичного угруповання.

У суботу, 17 серпня, "Хезболла" випустила приблизно 55 ракет по півночі Ізраїлю у відповідь на нічний ізраїльський авіаудар, унаслідок якого загинули щонайменше 10 людей, ще п'ятеро дістали поранення. Армія оборони Ізраїлю заявила, що її метою був склад зброї, що належить терористичному угрупованню. Про це повідомляє Times of Israel, передає УНН

Деталі

Як повідомляється, внаслідок удару дроном з вибухівкою по військовій позиції в районі північної громади Місгав-Ам два солдати ЦАХАЛу дістали поранення. Один із військових перебуває у важкому стані, другий - дістав легкі поранення. "Хезболла" взяла на себе відповідальність за атаку, заявивши, що запустила два безпілотники по Ізраїлю.

Під прицілом опинився кібуц Айелет ха-Шахар, розташований приблизно за 10 кілометрів (6,2 милі) від кордону з Ліваном. Цей населений пункт не входить до числа десятків евакуйованих міст.

Повідомлень про постраждалих не надходило, але ракети спричинили пожежі щонайменше в 10 населених пунктах Верхньої Галілеї. 

Під час ракетного обстрілу було помічено кілька перехоплень "Залізного купола".

ЦАХАЛ повідомив про вбивство командира "Хезболли" у Лівані6 серпня 2024, 01:09 • 113415 переглядiв

"Хезболла" взяла на себе відповідальність за цей обстріл, заявивши, що його було здійснено у відповідь на смертоносний ізраїльський удар у районі Набатіє. За даними міністерства охорони здоров'я Лівану, унаслідок ізраїльського удару загинули щонайменше 10 людей, ще  п'ятеро дістали поранення. 

Ліванське міністерство повідомило, що всі загиблі - громадяни Сирії, зокрема жінка і двоє її дітей. Ще п'ятеро людей дістали поранення, двоє з них перебувають у критичному стані. "Хезболла" заявила, що всі загиблі - цивільні.

Іран, ймовірно, відкладе удар по Ізраїлю: ЗМІ назвали причини17 серпня 2024, 08:58 • 14694 перегляди