До експлуатації в ЗСУ допустили дві гранати вітчизняного виробництва

До експлуатації в ЗСУ допустили дві гранати вітчизняного виробництва

Київ  •  УНН

9 вересня 2024, 11:02  •  13501 перегляди

Read in English

Міноборони України кодифікувало та допустило до експлуатації у військах дві гранати вітчизняного виробництва. Це аналоги радянських Ф-1 та РГД-5, які відповідають характеристикам сучасних засобів ближнього бою.

До експлуатації в Збройних силах України допустили дві гранати українського виробництва, які є аналогами радянських зразків озброєння. Про це заявили в Міноборони України, передає УНН.

Деталі

Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до експлуатації у військах оборонну осколкову гранату – аналог радянської Ф-1.

Цей боєприпас українського виробництва відповідає характеристикам засобів ближнього бою сучасного зразка. Раніше у нас не було виробництва такого типу гранат.

У відомстві пояснили, що ручна оборонна осколкова граната призначена для ураження відкрито розташованої живої сили противника. Внаслідок потужної дії застосовувати її необхідно лише з укриття.

Також Міністерство оборони України кодифікувало і прийняло на озброєння ручну наступальну гранату дистанційної дії, аналог радянської РГД-5.

Її серійне виробництво вже налагоджене українським виробником. 

Нагадаємо

В Україні допустили до експлуатації в ЗСУ індивідуальний набір виявлення, маркування та розмінування. Цей виріб виготовляє українське підприємство із вітчизняних компонентів.