Британська розвідка назвала причини згортання вербування в'язнів групою "вагнера"

Британська розвідка назвала причини згортання вербування в'язнів групою "вагнера"

Київ  •  УНН

11 лютого 2023, 06:16  •  819952 перегляди

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Однією з ключових причин згортання вербування російській ув'язнених пвк "вагнера" для війни в Україні, імовірно, є все більше суперництво між міністерством оборони росії та "вагнером", ідеться у черговому звіті Міноборони Великої Британії на основі розвідданих, пише УНН.

Деталі

У МО Британії вказують, що 9 лютого голова групи "вагнера" євгеній пригожин заявив, що "вагнер" припинив вербування ув'язнених.

Дані федеральної служби виконання покарань рф вже свідчили про зниження рівня вербування ув'язнених із грудня 2022 року, відзначають у відомстві. "Імовірно, новини про суворі реалії вагнерівської служби в Україні дійшли до ув'язнених та скоротили кількість добровольців", - зауважують у МО Британії.

Цитата

"Ключовим фактором припинення програми, імовірно, є посилення прямого суперництва між міністерством оборони росії та "вагнером". Регулярні російські збройні сили, імовірно, тепер також задіяли переважну більшість резервістів, призваних за "частковою мобілізацією", - повідомляє британська розвідка.

"Російське керівництво стоїть перед важким вибором: або продовжувати виснажувати свої сили, згортати завдання, або проводити подальшу мобілізацію", - зазначають у МО Британії.

Доповнення

Верховна Рада визнала пвк “вагнер” міжнародною злочинною організацією.