Банки схвалили кредити на майже 4 млрд грн на відновлення в енергетиці - НБУ

Банки схвалили кредити на майже 4 млрд грн на відновлення в енергетиці - НБУ

Київ  •  УНН

8 серпня 2024, 12:23  •  15088 перегляди

Read in English

За два місяці банки отримали понад 7,3 тис. заявок на кредитування проєктів з відновлення енергетичної інфраструктури. Схвалено заявки на суму майже 4 млрд грн, з яких 607 млн грн вже використовуються бізнесом.

За два місяці банки отримали понад 7,3 тис. заявок на кредитування проєктів з відновлення енергетичної інфраструктури. Схвалено заявки на суму майже 4 млрд грн, з яких 607 млн грн вже використовуються бізнесом. Про це у четвер повідомили у НБУ за підсумками опитування банків, пише УНН.

Деталі

"Банки за два місяці отримали від бізнесу та громадян понад 7,3 тис. заявок на кредитування проєктів із відновлення енергетичної інфраструктури та схвалили заявки на суму майже 4 млрд грн", - навів НБУ результати опитування 20 банків про кредитування проєктів бізнесу із відновлення енергетичної інфраструктури.

За даними НБУ, за період з 1 червня до 4 серпня:

  • загальна сума 1356 заявок, яку банки отримали за цей період від бізнесу, – 40,1 млрд грн; 
  • схвалено заявки на суму 3,97 млрд грн – це вже підписані угоди і ті, що незабаром будуть підписані;
  • бізнес-клієнти вже користуються фінансуванням на суму 607 млн грн – така валова вартість портфеля кредитів, наданих юридичним особам на розбудову енергопотужностей;
  • фінансування розпочато у 21 області країни;
  • загальна потужність за наданими позиками бізнесу становить 50.4 мВт (попередні дані, які враховують близько 85% портфеля).

Окрім того, як вказали у НБУ, для забезпечення енергетичних потреб фізичних осіб надано кредитів на суму 27 млн грн.

Пропозиції банків, як зазначається, враховують потреби різних категорій малого, середнього та великого бізнесу, а також домогосподарств. Зокрема, підприємці можуть залучати фінансування як для проєктів з будівництва сонячних, вітрових чи біогазових станцій, так і для побудови газотурбінних та газопоршневих електростанцій, придбання промислових акумуляторів, накопичувачів тощо.

В Україні стартували програми підтримки для енергонезалежності: уже видали перші кредити23 липня 2024, 12:06 • 17295 переглядiв