Байден і прем'єр Британії можуть обговорити дозвіл для Україні на удари по рф далекобійною зброєю - Блінкен

Байден і прем'єр Британії можуть обговорити дозвіл для Україні на удари по рф далекобійною зброєю - Блінкен

Київ  •  УНН

10 вересня 2024, 15:42  •  13791 перегляди

Read in English

Держсекретар США Блінкен припустив, що на зустрічі Байдена і Стармера обговорять дозвіл Україні завдавати ударів по території росії. США продовжують адаптувати допомогу Україні залежно від ситуації на полі бою.

Президент США Джо Байден у п'ятницю проведе зустріч із прем'єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером. І, як припустив держсекретар США Ентоні Блінкен на пресконференції, на зустрічі можуть обговорити дозвіл для України на удари по рф далекобійною зброєю, передає УНН.

"... я цілком очікую, що це (обговорення дозволу для України завдавати ударів по території росії далекобійною зброєю - ред.) те, чим вони займуться, коли зустрінуться у п'ятницю", - сказав Блінкен.

Він також зауважив, що з першого США працюють над тим, щоб Україна мала те, що потрібно і коли це потрібно, "щоб бути максимально ефективними у боротьбі з російською агресією".

"... ми постійно коригуємо та адаптуємось залежно від умов на полі бою, залежно від того, що росія робила в цьому місці та якими засобами. І це було наскрізною лінією у всьому, що ми робили", - резюмував Блінкен.

Глава МЗС Британії та Держсекретар США відвідають Київ цього тижня10 вересня 2024, 12:37 • 14186 переглядiв