F-16 для України: Зеленський заявив про домовленість з Нідерландами про старт підготовки пілотів у серпні

F-16 для України: Зеленський заявив про домовленість з Нідерландами про старт підготовки пілотів у серпні

Київ  •  УНН

12 липня 2023, 08:44  •  302136 перегляди

КИЇВ. 12 липня. УНН. Україна домовилася з Нідерландами про початок підготовки українських пілотів на західних винищувачах, типу F-16, у серпні. Про це повідомив Президент Володимир Зеленський за підсумками переговорів з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте у середу, пише УНН.

Цитата

"Зустріч із Прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Конкретні речі. На серпень – домовились почати підготовку пілотів. Наближаємо рішення щодо сучасної авіації для України" - написав Зеленський у Telegram.

Деталі

Також домовились про конкретний внесок Нідерландів у зміцнення нашої ППО та артилерії, зазначив Президент.

"Дякую за підтримку на шляху в НАТО – як щодо запрошення, так і щодо гарантій безпеки на шляху, зокрема на двосторонній основі. Дякую, Нідерланди!" - зазначив Зеленський.

Нагадаємо

10 липня на полях саміту НАТО Україна оголосила про створення коаліції з навчання українських пілотів на F-16, до неї увійдуть 11 країн.

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що, згідно з графіком, перші винищувачі американського виробництва F-16 мають літати в українському повітряному просторі до кінця першого кварталу 2024 року. Але, з його слів, є багато нюансів, тому графік може зсуватися.