У селах та на прифронтових територіях запрацюють мобільні аптеки

У селах та на прифронтових територіях запрацюють мобільні аптеки

Київ  •  УНН

7 серпня 2023, 10:16  •  201166 перегляди

КИЇВ. 7 серпня. УНН. Кабін міністрів України ухвалив постанову, якою дозволив аптекам утворювати мобільні пункти. Вони зможуть функціонувати у селах, де відсутні аптеки, та на прифронтових територіях. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Міністерства охорони здоров'я.

Деталі

Мобільні аптеки дозволили відкривати у сільській місцевості, де відсутні аптечні пункти, а у мешканців – обмежений доступ до лікарських засобів.

Також, на період воєнного стану, такі пересувні аптечні пункти зможуть працювати на прифронтових територіях та у зонах надзвичайних ситуацій, де наразі суттєво зруйнована медична інфраструктура.

Зокрема, такі аптечні пункти відпускатимуть ліки, які підлягають відшкодування державою вартості за програмою «Доступні ліки».

В мобільних пунктах діятимуть ті ж правила відпуску лікарських засобів, як і в стаціонарних аптеках. Всі рецептурні препарати відпускатимуться виключно за рецептом (як паперовим, так і електронним).

Доповнення

У МОЗ зазначають, що наразі в селах та селищах міського типу працюють близько 5 700 аптек та аптечних пунктів. Натомість загалом по країні залишається понад 20 000 сіл, які не мають аптек.

Нагадаємо

Раніше уряд заборонив аптекам вказувати на вивісках рівень цін та порівнювати себе з конкурентами.