Суд Одеси заочно засудив колаборанта сальдо до 15 років позбавлення волі

Суд Одеси заочно засудив колаборанта сальдо до 15 років позбавлення волі

Київ  •  УНН

8 листопада 2023, 13:08  •  37385 перегляди

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Сьогодні суд Малиновський районний суд Одеси визнав винним так званого "виконуючого обов'язки губернатора Херсонської області" володимира сальдо у держхраді та засудив його до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це УНН повідомляє із посиланням на заяву суду.

Цитата

«Суд ухвалив вирок, яким визнав винним сальдо володимира васильовича в минулому голову окупаційної «військово-цивільної адміністрації Херсонської області», нині виконуючого обов'язки «губернатора Херсонської області» (під російською окупацією), обвинуваченого у скоєні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 111, ч.5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 436-2 КК України (державна зрада в умовах воєнного стану, колабораційна діяльність, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників)»,- йдеться в повідомленні.

Судовий процес відбувався без участі самого зрадника незважаючи на те, що судом було вжито всіх заходів про виклик обвинуваченого у судові засідання.

Нагадаємо

В січні цього року у головного колаборанта Херсонської області володимира сальдо провели обшуки. У його маєтку було знайдено документи з прямими вказівками рф до вчинення злочинів в Україні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: путін прийняв у кремлі херсонського гауляйтера сальдо: говорили про Каховську ГЕС