Стали їсти менше фруктів та картоплі: як змінилась структура харчування українців на карантині
Київ • УНН
КИЇВ. 19 лютого. УНН. За перші 9 місяців 2020 року структура споживання продуктів харчування в українських домогосподарствах дещо змінилась у порівнянні з попереднім роком. Так, українці стали їсти менше фруктів та картоплі, та стали частіше вживати м’ясо, передає УНН з посиланням на дані Держстату.
Деталі
Так, за даними Держстату, у 2020 році на одну особу на місяць приходилось 5,1 кг м’яса та м’ясних продуктів, тоді як у 2019 році цей показник становив 5 кг. Споживання молочних продуктів також скоротилось до 18,8 кг (за рік до того - 18,9 кг).
Споживання яєць не змінилось рік до року, показник залишився в середньому на рівні 20 штук на людину.
Українці також стали їсти менше риби: замість 1,4 кг у 2019 році, середній показник споживання за 9 місяців 2020 року становить 1,3 кг.
За даними Держстату, на 100 г зменшилось середнє вживання цукру – тепер 2,5 кг на місяць.
Суттєві зміни торкнулись споживання картоплі. Так, показник знизився з 6,2 кг до 5,9 кг на місяць. Крім того, споживання овочів знизилось з 9,3 кг до 9,2 кг, фруктів, ягід, горіхів і винограду - з 3,8 кг до 3,5 кг.
Споживання хліба і хлібопродуктів скоротилося з 8,1 кг до 8 кг у місяць на людину.
Що було раніше
Як повідомляв УНН, за даними Держстатистики, населення в Україні на початок цього року сягало 41,588 млн осіб, скоротившись за 2020 рік на 314,1 тис. осіб.