росія укріплює курську область та стягує техніку – Reuters

росія укріплює курську область та стягує техніку – Reuters

Київ  •  УНН

11 серпня 2024, 12:12  •  31112 перегляди

Read in English

Росія перекидає додаткові війська та техніку до Курської області у відповідь на несподіване вторгнення українських сил. Введено антитерористичні заходи в прикордонних регіонах, включаючи можливе переселення жителів.

росія перекинула додаткові танки, артилерію та ракетні системи до південної частини курської області та запровадила антитерористичні заходи в прикордонних районах, реагуючи на несподіване вторгнення українських військових.

Пише УНН з посиланням на Reuters.

росія перекинула додаткові танки, артилерію та ракетні системи до південної частини курської області та запровадила антитерористичні заходи в прикордонних регіонах, реагуючи на несподіване вторгнення українських військових.

Новим свідченням руйнувань, спричинених українським контрнаступом, стало відео, опубліковане в соціальних мережах і перевірене Reuters, яке показало колону з приблизно 15 згорілих російських військових вантажівок, розташованих уздовж дороги в курській області, деякі з яких містили тіла загиблих.

У суботу вранці російські інформаційні агентства повідомили, що Національний антитерористичний комітет запровадив антитерористичні заходи в курській, брянській та бєлгородській областях.

Це рішення, ухвалене головою фсб олександром бортніковим, стало відповіддю на "безпрецедентну спробу України дестабілізувати ситуацію в цих регіонах".

За даними росзмі, заходи включають можливе переселення жителів, обмеження на транспорт, посилення охорони чутливих об'єктів і прослуховування телефонних розмов.

Через два дні після того, як начальник Генштабу валерій герасимов доповів путіну про зупинку наступу, міністерство оборони росії заявило, що його сили "продовжують відбивати спроби вторгнення Збройних сил України".

За повідомленням агентства "Інтерфакс", росія направляє колони підкріплення з реактивними системами залпового вогню "Град", артилерією і танками.

Бен Баррі, аналітик сухопутної війни в Міжнародному інституті стратегічних досліджень, зазначив, що хоча стратегічні цілі України поки що не є повністю зрозумілими, їй вдалося виявити слабкі місця росії та змінити загальноприйняте уявлення про війну, яке стверджувало, що жодна зі сторін не може просунутися без значних втрат.

Вони досягли певного ступеня несподіванки, що вказує на недостатню здатність росії проводити розвідку, спостереження та рекогносцировку

- сказав він у телефонному інтерв'ю.

Нагадаємо

Збройні сили України, ймовірно, зайшли в ще одне село у курській області перед Суджею. Відповідне відео оприлюднив у своєму Telegram-каналі журналіст Андрій Цаплієнко.