"Повертаємо території": Третя штурмова заявила про наступ на Харківщині

"Повертаємо території": Третя штурмова заявила про наступ на Харківщині

Київ  •  УНН

22 серпня 2024, 16:48  •  18455 перегляди

Read in English

Третя штурмова бригада ЗСУ почала наступальну операцію в Харківській області. Військові взяли під контроль батальйонний район оборони окупантів та просунулись углиб фронту майже на два квадратних кілометри.

Бійці 3 ОШБр почали наступальну операцію на Харківщині. Військові вже взяли під контроль батальйонний район оборони окупантів та просунулись углиб фронту на майже два кілометри квадратних. Про це заявили у Третій штурмовій, передає УНН.

Деталі

Внаслідок контратакувальних дій бригада взяла під контроль батальйонний район оборони окупантів, ворожі взводні, ротні опорні пункти та просунулася углиб фронту на майже два км2.

Військові кажуть, що співвідношення сил на полі бою: 2,5 до 1 на користь ворога. Плюс ворожі сили підтримки.

Головна задача операції була збити наступальний потенціал 20 армії рф. На дану хвилину цю задачу виконано

- заявив командир бригади полковник Андрій Білецький.

За чотири дні у живій силі ворог втратив три сотні особового складу, а значну кількість техніки й озброєння розбито або уражено.

Унікальність операції полягала в тому, що ми наступали на переважаючого ворога і перемогли. Успіх залежав від детального планування, нестандартних рішень, злагодженої роботи артилерії, ППО, БПС і розвідки. Але героями поля бою були танкісти, сапери, розвідники і в першу чергу — штурмовики

 - пояснив командир бригади.

Штурмові дії відвели удар ворога з напрямку Макіївки та зняли напругу з інших критичних ділянок фронту у смугах сусідніх бригад. 

Зараз окупанти посилюють застосування авіації, РСЗВ і далекобійної артилерії. Противник намагається повернути втрачене. Але Третя штурмова тримає рубежі!

Нагадаємо

Раніше у 3 ОШБР заявили, що їхні бійці здійснили успішні наступальні дії на Харківщині. Заступник командира бригади повідомив про "хороші новини" та підтвердив успіх операції в зоні їхньої відповідальності.