Понад 170 боїв за тиждень: Маляр розповіла, де активний ворог

Понад 170 боїв за тиждень: Маляр розповіла, де активний ворог

Київ  •  УНН

31 липня 2023, 04:57  •  224475 перегляди

КИЇВ. 31 липня. УНН. Російські війська зосереджують основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, повідомила у понеділок заступниця міністра оборони Ганна Маляр, пише УНН.

Цитата

"Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом минулого тижня на цих напрямках між нашими та ворожими військами відбулось понад 170 боїв", - повідомила Маляр у Telegram.

Деталі

З її слів, ситуація за напрямками така:

  • На Куп’янському напрямку противник штурмував та здійснював пошук слабких місць в нашій обороні. Активно намагався наступати в районах південніше Новоселівського з метою витіснення наших підрозділів за бар’єрний рубіж річки Оскіл. Але безуспішно. Наші сили оборони потужно стримують ворожі війська.
  • На Лиманському напрямку противник також намагався наступати вів дії з метою витіснення наших військ в районі Серебрянського лісу. Всі дії ворога безсуспішні.
  • На Авдіївському, Мар’їнському напрямках противник зосереджував основні зусилля на веденні наступальних дій з метою встановлення повного контролю над населеним пунктом Мар’їнка та оточення населеного пункту Авдіївка - успіху не мав.

"Під щільним вогнем авіації та артилерії Сили оборони України звільнили населений пункт Старомайорське Донецької області", - зазначила Маляр.

Доповнення

На Бахмутському напрямку ворог протягом тижня всіма силами намагався зупинити наш наступ, але наші оборонці поступово просувались.