Пакистан поставить Україні 10 тисяч ракет для реактивних установок "Град" - ЗМІ

Пакистан поставить Україні 10 тисяч ракет для реактивних установок "Град" - ЗМІ

Київ  •  УНН

12 лютого 2023, 12:34  •  967093 перегляди

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Пакистан має намір поставити Україні понад 10 тисяч ракет для реактивних систем залпового вогню “Град”. Про це пише Economic Times, передає УНН.

Деталі

Згідно з інформацією газети, Пакистан постачатиме товари військового призначення через німецький порт. Одночасно також працюватиме польський маршрут, яким передаватимуться снаряди для установок.

Повідомляється, що раніше офіційні особи відправили партії ракет із порту Карачі, які переправлять в Україну через німецький порт Емден.

Джерела повідомили, що було завантажено понад 10 000 реактивних снарядів, які використовуються в багатоствольних реактивних установках «Град».

Офіційний представник заявив, що, хоча Пакистан запросив у росії поставку нафти зі знижкою на тлі економічної кризи, що поглиблюється в країні, держава регулярно постачає Україні зброю.

Economic Times пише, що у січні 46 контейнерів, що належать пакистанським артилерійським заводам, були доставлені судноплавною фірмою Project Shipping, що базується в Карачі.

Крім того, минулого місяця Пакистанська артилерійська фабрика відправила через Карачі ще одну партію із 50 тисяч боєприпасів. Передбачається, що вантажі з Пакистану переправляються в Україну через порт Гданськ у Польщі.

Зазначається, що оборонні фірми, які присутні у кількох східноєвропейських державах, що межують з Україною, стали “воротами” для передачі військової техніки, виробленої у Пакистані.

Тим часом, постачальник озброєнь DMI Associates, що базується в Ісламабаді, співпрацює з оборонними фірмами, що базуються в Східній Європі, над передачею замовлень українським військовим.

При цьому, в обмін на військові постачання, Україна допомагає Пакистану в модернізації його вертольотів Мі-17.

Додамо

Тим часом Велика Британія може почати виробляти зброю в Україні відповідно до планів, які означатимуть поглиблення зв'язків Києва з НАТО.