На прохання США: уряд пропонує збільшити граничну чисельність штату НАБУ до 1 тис. людей

На прохання США: уряд пропонує збільшити граничну чисельність штату НАБУ до 1 тис. людей

Київ  •  УНН

14 листопада 2023, 13:27  •  70265 перегляди

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді збільшити граничну чисельність штату Національного антикорупційного бюро із 700 до 1000 людей. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук в Telegram. Раніше про збільшення кількості детективів просили США, передає УНН.

Деталі

Кабмін схвалив проєкт закону "Про внесення змін до закону "Про Національне антикорупційне бюро України" щодо посилення інституційної спроможності НАБУ".

Законопроєкт пропонує збільшити граничну чисельність штату Національного антикорупційного бюро України з 700 до 1000 людей. Зокрема передбачено збільшення кількості осіб начальницького складу з 500 до 750 людей.

Також Мельничук додав, що враховуючи обмежені можливості фінансування в умовах воєнного стану, реалізувати законопроєкт планують шляхом поетапного проведення конкурсу на заміщення додаткових вакантних посад.

Нагадаємо

Посольство США передали Україні "перелік пріоритетних реформ" у межах незмінної підтримки Сполученими Штатами України та її зусиль з інтеграції в Європу. Одною із вимог було збільшити штат НАБУ на 300 працівників, для посилення ефективності роботи антикорупційних інституцій та присутності НАБУ у регіонах. 

27 вересня Законопроєкт про збільшення кількості слідчих на 300  вже був готовий до подання у Верховну Раду. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський заявив, що йде підготовка законопроєкту про лобізм