На Харківщині загинув хлопчик, якого мати таємно привезла у небезпечне село після примусової евакуації - РВА

На Харківщині загинув хлопчик, якого мати таємно привезла у небезпечне село після примусової евакуації - РВА

Київ  •  УНН

3 квітня 2024, 17:11  •  82727 перегляди

Read in English

11-річний хлопчик загинув після того, як його сім'я таємно повернулася до небезпечного села в Харківській області, незважаючи на те, що була евакуйована раніше, внаслідок ворожого обстрілу.

Хлопчик, який загинув напередодні на Харківщині був раніше евакуйований, однак мати таємно привезла його додому. Про це розповів очільник Куп‘янської районної військової адміністрації Андрій Канашевич, пише УНН.

Деталі

Напередодні внаслідок ворожого обстрілу в селі Новоосинове загинув чоловік та зазнав важких поранень його син, хлопець 11-и років. Лікарі робили все можливе, але ступень поранення був несумісним з життям, і хлопець помер.

Голова РВА розповів, що 11-річного хлопчика разом із матір’ю та ще однією дитиною з цієї родини, евакуювали з села в кінці листопада минулого року до Харкова.

Село Новоосинове Курилівської громади знаходиться на лівому березі річки Оскіл і підпадає під примусову евакуацію дітей разом із батьками або опікунами. Ця родина довго впиралася евакуації, але 23.11.2023 року мати та двоє дітей, за три тижні після оголошення евакуації, виїхали до Харкова.

- розповів Канашевич.

Однак, родина вирішила повернутись у "рідні стіни" попри  небезпеку.

Багато хто міркує, що біда їх точно обійде стороною, що небезпека стосується всіх, окрім них, що з ними нічого не станеться, що тут безпечніше і таке інше. Вочевидь, маючи такі думки, родина вирішила таємними тропами повернутися на небезпечну територію. І ось результат. Жахливий! Дуже хочеться, щоб цей випадок відкрив очі батькам та додав розуму у сприйнятті наслідків справжньої війни і непоправності прийняття безвідповідальних рішень.

– висловив сподівання очільник РВА.

Додатково

Напередодні голова Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону розповів, що ця сім'я поверталася у небезпечне  село після евакуації неодноразово.

На Харківщині через російські обстріли сталась масштабна лісова пожежа 3 квітня 2024, 16:16 • 102019 переглядiв