"Мобіків" у рф заганяють на контракт погрозами і шантажем, щоб створити “втішну” статистику для кремля - Маляр

"Мобіків" у рф заганяють на контракт погрозами і шантажем, щоб створити “втішну” статистику для кремля - Маляр

Київ  •  УНН

14 липня 2023, 17:09  •  110523 перегляди

КИЇВ. 14 липня. УНН. З початку липня російські окупанти змушують мобілізованих військовослужбовців підписувати контракти про службу за контрактом у російській армії. Таким чином керівництво країни-агресора намагається створити хорошу статистику про набір контрактників. Про це повідомила у Telegram заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, передає УНН.

Деталі

“З початку липня цього року у з’єднаннях і військових частинах російських окупаційних військ, які перебувають на тимчасово окупованій території України, почали примушувати мобілізованих військовослужбовців до підписання контрактів про проходження військової служби за контрактом у зс рф”, - заявила Маляр.

При цьому, російські командири погрожують мобілізованим військовослужбовцям, які відмовляються підписувати контракти про службу за контрактом, ув’язненням на передовій без ротації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобілізація в "лнр": за неявку до військкомату окупанти вилучатимуть водійські посвідчення

“Як заохочення щодо мобілізованих, які погодилися, застосовується звільнення від виконання службових обов’язків на 1–2 доби (так звані вихідні), що є доволі ефективним чинником в умовах відмови командирами надання відпусток, у тому числі за сімейними обставинами”, - повідомила Маляр.

Вона зазначила, що окупанти такими діями намагаються створити для кремля “втішну” статистику щодо темпів набору на контрактну військову службу.