Канцлер Австрії закликав до деескалації після пожежі на ЗАЕС

Канцлер Австрії закликав до деескалації після пожежі на ЗАЕС

Київ  •  УНН

12 серпня 2024, 03:41  •  40432 перегляди

Read in English

Карл Негаммер закликав до деескалації після повідомлення про пожежу на окупованій Запорізькій АЕС. Він наголосив на важливості ролі МАГАТЕ та необхідності продовження діалогу для врегулювання ситуації.

Після повідомлення про пожежу на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС канцлер Австрії Карл Негаммер закликав до деескалації Про це він написав у соцмережі X, передає УНН

Деталі 

"Атаки на ядерну інфраструктуру надзвичайно небезпечні та призводять до ескалації ситуації. Сьогоднішній інцидент на Запорізькій АЕС підкреслює важливу роль МАГАТЕ і необхідність продовження діалогу, розпочатого на мирному саміті в Бюргенштоку. Потрібна деескалація та переговори!" – написав він.

Нагадаємо

Росіяни влаштували пожежу на території тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції. 11 серпня там зафіксували густий чорний дим.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що з Нікополя фіксують пожежу на Запорізькій АЕС, наголосив, що "поки російські терористи зберігають контроль над атомною станцією, нормальною ситуація не є й не може бути". І додав, що Україна чекає реакції світу на чергову провокацію РФ.

Довідка

Градирня - це спеціалізований теплообмінник, у якому тепло від води відводиться переважно шляхом прихованих втрат тепла під час випаровування в контакті з повітряним потоком.

МАГАТЕ зафіксувало дим на ЗАЕС після вибухів та можливої атаки дрона11 серпня 2024, 20:15 • 104356 переглядiв