Інфляція та економічні ризики: МВФ попереджає про серйозну фінансову невизначеність у світі

Інфляція та економічні ризики: МВФ попереджає про серйозну фінансову невизначеність у світі

Київ  •  УНН

17 липня 2024, 08:56  •  14901 перегляди

Read in English

МВФ попереджає про серйозну глобальну фінансову невизначеність у зв'язку зі зростанням ризиків стійкого зростання інфляції, підвищення відсоткових ставок, торговельних суперечок і невизначеності політики на тлі виборів.

Остання доповідь МВФ щодо глобальної інфляції попереджає, що ризики підвищення інфляції зросли. Пише УНН з посиланням на International Monetary Fund (IMF).

Деталі

Міжнародний валютний фонд (МВФ) попередив, що в багатьох країнах, включно з Великою Британією та США, "спостерігається деяка стійкість" інфляції. Підтверджується ймовірність тривалого збереження підвищених відсоткових ставок в умовах посилення торговельних суперечок і зростання невизначеності в економічній політиці.

Фонд також заявив, що "невизначеність" щодо економічного зростання виявлено на тлі виборів по всьому світу, а також побоювань з приводу "значних коливань" у політиці нових урядів.

Водночас МВФ прогнозує, що зростання світової економіки 2024 року становитиме 3,2 %, а вищі темпи зростання, на рівні 3,3 %, очікуються у 2025 році.

У Китаї зафіксовано найслабше економічне зростання з початку 2023 року15 липня 2024, 12:05 • 33110 переглядiв