Експерт пояснив, як виробникам курятини вдається тримати відносно стабільні ціни

Експерт пояснив, як виробникам курятини вдається тримати відносно стабільні ціни

Київ  •  УНН

 • 13854 перегляди

КИЇВ. 31 травня. УНН. Українське м'ясо курки дешевше за інші м’ясні продукти через низку причин. Про це у коментарі УНН повідомив економічний експерт Олександр Охріменко.

"М'ясо птиці у нас виробляють в основному великі компанії. На їх потужностях встановлені, як правило, нові технології енергозбереження, через що собівартість виробництва дешевша. Наступний чинник - вартість електроенергії, яка взимку дорожча, влітку - дешевша. Іще один чинник - старий та новий урожай зерна, а саме - закупівельні ціни на нього, які влітку дещо дешевші", - пояснив експерт.

Курка поки залишається найдешевшим видом м'яса в Україні, додав Охріменко.

"У нас нема кормової бази, оскільки немає ринку землі. Тому яловичина та свинина коштувати дешевше курки не можуть", - пояснив експерт.

Нагадаємо, п’ять місяців поспіль курятина залишається найдешевшим м’ясним продуктом. Станом на 31 травня курятина коштує 97,75 грн/кг. Це на 7 грн дешевше свинини і на 26 грн дешевше яловичини.

Нагадаємо, у березні Єврокомісія завершила перевірку найбільшого експортера української курятини – компанії “Миронівський хлібопродукт”, зазначивши, що їх продукція повністю відповідає міжнародним стандартам якості.