Дрони знову порушили повітряний простір Румунії, на їх перехоплення підіймали винищувачі

Дрони знову порушили повітряний простір Румунії, на їх перехоплення підіймали винищувачі

Київ  •  УНН

24 жовтня 2024, 03:00 • 22353 перегляди

Read in English

Радари Румунії зафіксували два сигнали від імовірних безпілотників, що порушили повітряний простір. Для перехоплення підняли два F-16, але візуального контакту не встановили, сигнали згодом зникли.

У середу, 23 жовтня, радіолокаційні системи Румунії зафіксували два сигнали, ймовірно, від безпілотників, які порушили повітряний простір країни. На їх перехоплення у повітря були підняті два F-16. Про це інформує Reuters, пише УНН.

Деталі

Міноборони Румунії повідомило, що радіолокаційні системи зафіксували два окремі сигнали, ймовірно, від безпілотників, які порушили повітряний простір країни. Сигнали фіксували з різницею в менш ніж одну годину над південно-східними повітами Констанца і Тульча. Один з них межує з Україною через річку Дунай.

Для спостереження над об'єктами у небо підіймали два винищувачі F-16. Однак літаки не змогли встановити з ними візуального контакту. Згодом радари втратили сигнал.

Нагадаємо

19 жовтня у Румунії піднімали літаки F-18 та F-16 через виявлення повітряної цілі, що перетнула кордон. Об'єкт проник на 19 км вглиб країни, але візуального контакту з ним не встановили.