До квітня Україна отримає лише 50 танків – ЗМІ

До квітня Україна отримає лише 50 танків – ЗМІ

Київ  •  УНН

19 лютого 2023, 10:28  •  477135 перегляди

КИЇВ. 19 лютого. УНН. До квітня Україна отримає лише 50 танків, хоча західні партнери анонсували про надання близько 320 танків. Про це повідомляє видання The Sunday Times, передає УНН.

Деталі

Україна очікує близько 320 західних танків, проте на лінії фронту до квітня буде лише близько 50. Видання зазначає, що такої кількості танків недостатньо, щоб істотно вплинути на ситуацію у війні. І це викликає занепокоєння, тому партнери України ставлять собі за мету передати Україні близько 80 танків Leopard 2 в першій хвилі. Їх розділять на два батальйони – один зі старіших модифікацій, другий з більш сучасних. Однак поки сумнівно, що мети буде досягнуто повністю.

Також The Sunday Times пише, що в Берліні не приховують розчарування тим, що ряд країн Європи спочатку анонсували поставки "Леопардів" Україні, а потім поставили це питання на паузу. Відповідаючи на питання, чому так довго йшли переговори про танки, канцлер Олаф Шольц заявив, що це питання потрібно ставити іншим країнам, які "так сильно спонукали мене діяти особливим чином".

Нагадаємо

Раніше міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що країна планує до кінця березня поставити Україні бойові танки Leopard 2.