Фінляндія анонсувала черговий пакет військової допомоги для України

Фінляндія анонсувала черговий пакет військової допомоги для України

Київ  •  УНН

11 жовтня 2023, 14:56  •  462193 перегляди

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Фінляндія анонсувала 19-й пакет військової допомоги для України. Фіни планують передати українцям озброєння та іншого обладнання ще на 95 мільйонів євро. Про це йдеться у пресрелізі опублікованому на сайті Міністерства оборони Фінляндії, передає УНН.

Цитата

“Фінляндія поставить Україні більше військової техніки. Президент Республіки ухвалив це питання 11 жовтня 2023 року за поданням Уряду. Це буде 19-й пакет військової техніки для України. Заміна оборонного обладнання, яке міститься в цьому пакеті, коштуватиме Фінляндії приблизно 95 мільйонів євро,” — зазначили в міністерстві оборони.

Деталі

З міркувань безпеки, озброєння, яке Фінляндія збирається передати українським захисникам, а також спосіб її доставки та строки офіційно не називають.

Однак, у відомстві зазначили, що під час формування чергового пакету допомоги українцям вони врахували, як потреби самої держави України, так і ресурси, що нині необхідні Силам оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данія планує передати Україні F-16 у першому кварталі 2024 року — ЗМІ

У міністерстві оборони Фінляндії наголосили, що результат війни в Україні визначатиме подальший порядок безпеки у Європі загалом, та у Фінляндії, зокрема. Відтак, Фінляндія та інші союзники допомогатимуть українцям, та підтримуватимуть Україну й надалі.

За даними міністр оборони Антті Хаккянен загальна вартість комплектів оборонної техніки, що Фінляндія вже передала Україні, становить 1,4 млрд євро.