Червоне м'ясо провокує хвороби серця - вчені
Київ • УНН
КИЇВ. 24 липня. УНН. Споживання червоного м’яса збільшує ризик розвитку серцевих хвороб. До такого висновку прийшли вчені Оксфордського університету, передає УНН з посиланням на Tandfonline.
Деталі
Так, вчені провели 13 досліджень на протязі 30 років. В експериментах фахівців взяли участь 1,4 млн осіб.
За підсумком фахівці з’ясували, що з кожними 50 грамами спожитої яловичини, баранини або свинини ризик розвитку ішемічної хвороби серця (ІХС) зростає на 9%. А зі споживанням 50 грамів м’ясопродуктів — бекону, ковбаси або шинки — ризик збільшується на 18%.
Фахівці також констатували відсутність негативного впливу м’яса птиці на серце.
“Зв’язки між споживанням птиці і ІХС немає”, — заявили вчені.
Доповнення
Всесвітня організація охорони здоров’я повідомляє про дані, які встановлюють зв’язок між споживанням червоного м’яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров’я рекомендують обмежити вживання в їжу м’ясної продукції і червоного м’яса, оскільки з ними пов’язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.
МОЗ України радить українцям обмежити споживання червоного м’яса до 500 грамів на тиждень.
Довідка
Червоне м’ясо — всі види м’яса (м’язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.