$42.060.13
49.000.23
Графіки відключень електроенергії

Більшість харчових отруєнь у Запорізькій області на минулому тижні спровокувала "молочка"

Київ • УНН

 • 7728 перегляди

Майже третину харчових отруєнь у Запорізькій області на минулому тижні спровокувала молочна продукція

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Протягом минулого тижня з 10 по 21 жовтня поточного року в Запорізькій області з підозрою на захворювання гострими кишковими інфекціями (ГКІ) звернулись 128 осіб. Такі дані наводить ДУ “Запорізький обласний центр МОЗ України”, передає УНН.

Більшість харчових отруєнь у Запорізькій області на минулому тижні спровокувала "молочка"

Показник захворюваності становив 7,1 на 100 тисяч населення.

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі становить 97,4%.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію – 31,8 %; м’ясну продукцію – 26,4%; рибну продукцію – 7,3%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках становить 20%, узаконених ринках – 17,3%.

У 61,8% випадків захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів, страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, український споживчий ринок два роки працює безконтрольно.

Також нагадаємо, за словами експерта О.Дорошенка, ріст цін на продукти харчування в Україні не передбачає покращення їх якості