білорусь активізувала зусилля з нагнітання напруженості на кордоні з Україною – ЦПД

білорусь активізувала зусилля з нагнітання напруженості на кордоні з Україною – ЦПД

Київ  •  УНН

16 серпня 2024, 13:42  •  17963 перегляди

Read in English

Білорусь активізувала інформаційну кампанію проти України, заявляючи про загрозу з її боку. Мета - відволікти українські сили з важливих ділянок фронту на тлі подій у Курській області РФ.

На тлі подій у курській області рф від представників білорусі знову почали лунати заяви про нібито наявність загрози з боку України. Ці заяви є частиною інформаційної кампанії з нагнітання напруженості на кордоні з Україною.

Про це УНН повідомляє з посиланням на Центр протидії дезінформації. 

Повідомляється, що зокрема, міністр оборони країни заявив про "високу ймовірність збройних провокацій з боку України та резонансних акцій із залученням білоруських націоналістичних формувань".

Заява білоруського міністра є частиною інформаційної кампанії з нагнітання напруженості на кордоні з Україною, мета якої – відтягнути до північного кордону українські сили з важливих ділянок фронту. білорусь вже не вперше вдається до подібних інформаційних атак проти України, діючи в інтересах москви

- інформує ЦПД.

Зазначається, що заклики самопроголошеного лідера білорусі олександра лукашенка до Києва та москви сісти за стіл переговорів і "завершити цю бійку" свідчать, що успіх української операції в курській області викликає у мінська побоювання, невпевненість та тривогу щодо подальшого розвитку російсько-української війни.

Доповнення

лукашенко погрожує застосувати ядерну зброю, якщо іноземні війська порушать кордон його країн.