лукашенко погрожує ядерною зброєю у разі порушення кордону білорусі

лукашенко погрожує ядерною зброєю у разі порушення кордону білорусі

Київ  •  УНН

15 серпня 2024, 13:22  •  10118 перегляди

Read in English

Президент Білорусі заявив про готовність застосувати ядерну зброю, якщо іноземні війська перетнуть кордон. Він наголосив, що це стосується кордонів "Союзної держави" з Росією.

Президент білорусі олександр лукашенко погрожує застосувати ядерну зброю, якщо іноземні війська порушать кордон його країн. Про це білоруський лідер заявив в інтерв'ю пропагандисту Євгенію Попову, передає УНН.

Деталі

Говорячи про "червону кнопку", Лукашенко заявив, що "по периметру Білорусі та рф вже натиснули червоні ці кнопки" й "залишилося тільки "найчервонішу" натиснути".

Коли тут з'явилася тактична ядерна зброя, я їм (Заходу. – Ред.) прямо сказав – хоч вони там і кажуть: дурний, застосує зброю: "Ми не збираємося ніякої зброї застосовувати, поки ви не наступите на наш державний кордон. Він же – кордон нашої Союзної держави

- заявив президент білорусі. 

У міноборони білорусі заявили, що перекидають танки до кордону з Україною11 серпня 2024, 07:05 • 28592 перегляди

Довідково

Союзна Держава ґрунтується на попередньому договорі між Росією та Білоруссю, який уклали ще у 1997 році. Відтоді процес побудови "держави" розпочався - країни працюють над організацією єдиного політичного, економічного, військового, митного, валютного, юридичного, гуманітарного та культурного простору.

Нагадаємо

Президент білорусі лукашенко заявив, що 9 серпня ППО збила кілька цілей, імовірно дронів, над територією білорусі. За його словами, вони прилетіли з України, але доказів він не надав.