Апельсинове вино без апельсинів: іспанці поділилися винними секретами
Київ • УНН
КИЇВ. 26 грудня. УНН. Десять років тому іспанські винороби створили унікальне "апельсинове" вино на основі винограду. Сьогодні напій популярний не тільки в Іспанії, але і далеко за межами країни, передає УНН з посиланням на agro-alimentarias.coop.
Винороби настоюють вино 5 років - за цей час виноградний напій перетворюється в "апельсиновий", вбираючи в себе цитрусові тони і набуваючи помаранчевого кольору.
Виробництвом напою займаються винороби регіону Д.О. Кондадо де Уельва. Це - найпівденніша з автономних областей Іспанії. Площа виноградників тут становить близько 6 тис. га. За деякими даними, перші лози тут були посаджені ще греками.
Відзначимо, що в Україні зростають продажі вин вітчизняного виробництва.
Нагадаємо, що згідно з опитуванням "Коктебель" від компанії Beverage Trading Company, українці більше надають перевагу напівсолодкому вину, ніж сухому.
В Європі ж все навпаки: сухе вино користується найбільшою популярністю серед споживачів.